How2 Nunet

We krijgen vaak de vraag: hoe werkt Nunet nou eigenlijk? Daarom hebben we dit How2 Nunet blog gemaakt. Zo krijg je een kijkje in de keuken en weet je hoe alles werkt.

Nunet draait om leuke dingen waar wij vrolijk van worden en dat willen we graag met jou delen. Heel Nunet staat vol met leuke producten, cadeaus, uitjes, kortingen en tips over van alles. Ons motto is: wij plaatsen alleen dingen die we onze eigen vrienden zouden aanraden. 

Nunet is de gratis adviseur voor leuke dingen op internet voor jou. Wij struinen het internet af, selecteren de leukste dingen en zetten die op Nunet.nl.

Hoe werkt Nunet?

Wij werken altijd in deze simpele volgorde en nooit anders:

1. Wij vinden een super leuk ding of een hele goeie deal die wij onze ook vrienden zouden aanraden.
2. Wij plaatsen het op Nunet.
3. Wij kijken of de verkoper een vergoeding aanbiedt. Zo ja leuk, zo nee prima.

Welke websites kijken wij vaak op?

CoolGift

CoolGift is gespecialiseerd in de verkoop van kwalitatieve gadgets. Wat begon als een hobby van Jurgen is inmiddels uitgegroeid tot een volledig team in en rond het bedrijf. Dag in dag uit zijn we op zoek naar de nieuwste en leukste cadeaus.

Ditverzinjeniet

Ditverzinjeniet is zo ontworpen dat je binnen no-time een geschikt cadeau kunt vinden, of het nou voor je moeder, broer of de tante van je buurvrouw is. Je kunt de cadeauvinder gebruiken, een categorie selecteren of gewoon al onze producten bekijken.

MegaGadgets

MegaGadgets is altijd op zoek naar de nieuwste, leukste, gekste en mafste gadgets en cadeaus uit elke prijsklasse. Erg leuk om voor jezelf te kopen, maar ook om kado te doen aan vrienden of familie!

Gadgetsgift

Gadgetsgift is een jonge, dynamische organisatie die graag verder kijkt dan haar grenzen. Door onze efficiënte manier van werken kunnen ze topproducten aanbieden tegen een scherpe prijs.

CaseCompany

CaseCompany heeft meer dan 500 ontwerpen voor je smartphone hoesje klaarstaan in hun gigantische collectie. De prachtige ontwerpen in verzameling worden door hun team van designers gemaakt, soms zelfs i.c.m. artiesten uit voor exclusieve collecties.

Big Freddy

Big Freddy maakt prachtige wanddecoratie op basis van Nederlands design van Duitse topkwaliteit. Iedereen heeft herinneringen die hij of zij nooit meer wil vergeten. Het zijn van die momenten die je het liefst keer op keer wil herbeleven. 

Bombata

Bombata heeft de allerhipste laptoptassen.

Het product op Nunet.nl zetten

Nadat we een leuk product hebben gevonden gaan we prodcutfoto’s maken of verzamelen en bedenken we een productomschrijving. Een goede en leuke productomschrijving is heel belangrijk, om jullie goed te informeren en zodat het product goed vindbaar is op zoekmachines. De tekst schrijven we eerst met als ons enthousiasme en daarna geven we er een SEO review op. SEO is een onmisbaar onderdeel van een goede webshop.

Lees hier meer wat SEO is.

Hoe maak of vind je goede productfoto’s?

Goede productfoto’s zijn heel belangrijk voor een productpagina voor zowel de bezoeker als de zoekmachines. Omdat wij de producten niet zelf op voorraad hebben gebruiken we de productfoto’s van de aanbieder of van internet. Dit is ons stappenplan:

Stap 1: Vinden van goede productfoto’s

Vind minimaal 4 goede productfoto’s van het product. Dit kan bij de aanbieder of gebruik Google. Bedenk wat je graag zelf zou willen zien als je dit product zou willen kopen en zorg dat dit terugkomt in de productfoto’s.

Stap 2: Sla ze op met een goede bestandsnaam

Als je een goede productfoto hebt gevonden sla de productfoto dan op met je juiste naam. Heel vaak zie dat als je een productfoto opslaat een rare bestandsnaam. Verander deze naar wat je daadwerkelijk ziet op de foto. Gebruik bijvoorbeeld deze template:

Productnaam wat zie je op de foto – Nunet.nl – Leuke dingen

Bijvoorbeeld:

Balkon Barbecue – Nunet.nl – Leuke dingen
Balkon Barbecue Grill – Nunet.nl – Leuke dingen
Balkon Barbecue verpakking – Nunet.nl – Leuke dingen

Dit is fijn voor de Nunet bezoeker, die ziet de bestandsnaam onder de productfoto staan en goed voor SEO want zo kunnen mensen ook bij bijvoorbeeld Google Afbeeldingen je product beter vinden.

Stap 3: Maak de productfoto’s geschikt voor Nunet.nl

Het liefst hebben we unieke productfoto’s, maar dit kan meestal niet dus we moeten het doen met de productfoto’s van de aanbieder of die we online vinden. Open de afbeeldingen in bijvoorbeeld Photoshop of Paint, snij ze bij en spiegel ze als dat er beter uitziet. Zo zijn de productfoto’s fijner voor de Nunet klant en ziet Google soms de afbeeldingen ook als uniek.

Stap 4: verklein de afbeeldingen

Goede productfoto’s zijn belangrijk maar zorg wel dat de bestandsgrootte niet te groot is, meestal zijn productfoto’s een paar honderd KB. Grote bestanden maken je website sloom en je bezoekerservaring dus minder leuk. Je wil natuurlijk wel dat de productfoto’s er mooi uit blijven zien en daar zijn veel mooie online tools voor:

 • Ga naar Tinypng.com
 • Upload je productfoto’s
 • Wacht totdat ze allemaal geupload zijn en verwijder dan de originele productfoto’s
 • Je ziet nu dat er (meestal) een fors percentage van de bestandsgrootte is afgegaan. Download de gecomprimeerde productfoto’s en je kan ze uploaden op Nunet.nl

Hou als regel aan dat de productfoto’s zo mooi mogelijk moeten blijven naar niet boven de 100 KB moeten uitkomen en liever zelfs onder de 50 KB. Is de de productfoto nog groter dan 100 KB de eerste keer dat je het gecomprimeerd hebt via Tinypng.com? Je kan dan opnieuw die productfoto(‘s) uploaden en je ziet dan wel of er nog genoeg percentage afgaat. Hou wel even in de gaten dat de productfotokwaliteit goed blijft.

Hoe bedenk je een goede productomschrijving?

Een goede en leuke productomschrijving is net als de productfoto’s heel belangrijk voor de productpagina. Zelf een leuke productomschrijving bedenken is natuurlijk het beste maar je kan wel deze inspiratiebronnen gebruiken:

 • De productomschrijving van de aanbieder.
 • Google het product en bekijk die productomschrijving of eigenschappen.
 • Zoek reviews van het product op.
 • Google het product in het Engels en zoek Engelse reviews op bijvoorbeeld op Amazon

Hoe je ook je productomschrijving maakt hou altijd deze regels aan:

 • De productomschrijving moet uniek zijn, kopieer niks, dit is slecht voor SEO.
 • Het moet leuk om te lezen zijn en de juiste informatie bevatten. Denk tijdens het schrijven wat zou ik willen weten als ik dit product zou willen kopen?
 • Noem een paar keer de productnaam en synoniemen ervan.
 • Hou een overzichtelijke opmaak aan en gebruik tussenkopjes.
 • Gebruik de laatste alinea voor de technische details.

Hoe verdienen jullie geld?

Wij moeten natuurlijk ook eten en daarom verdienen we met Nunet ook geld. Iedereen die wat online verkoopt houdt van tipgevers en geven die tipgever meestal een vergoeding. Dat is meestal een kleine vergoeding tussen de 5% en 15% van de aankoopwaarde van het product. Het gemiddelde product op Nunet.nl kost rond de €15 dus die beloning komt dus meestal op een paar cent tot een paar euro aan. Dat is dus per aankoop niet veel maar omdat wij veel bezoekers en dus verkopen hebben levert dat bij elkaar opgeteld iets meer op. We groeien we hard maar het is nu nog meer een hobby dan een goed inkomen.

Wil je met ons samenwerken of heb je een goed idee?

Verkoop jij leuke dingen of heb je een goed idee? Neem dan contact met ons op!

Lees meer leuke blogs:

Als je echt zou moeten kiezen?

Als je echt zou moeten kiezen?

Als je echt zou moeten kiezen? Polls. Als je echt zou moeten kiezen? De “Two Choices Game”. Duivels dilemma. "Would you rather". Schunnige vragen. Dit zijn allemaal namen voor het spel waarbij je uit twee onwaarschijnlijke en uiterst moeilijke keuzes moet kiezen. Wij...

Lees meer
Leuke openingszinnen

Leuke openingszinnen

Leuke openingszinnen.   Het geheim van een goede openingszin is … het maakt uit wat je zegt! Nee, serieus. Openingszinnen zijn voor om het ijs te breken. Het gaat om de manier waarop je iets zegt. Dat maakt al het verschil. Gebruik humor, wees charmant of doe net...

Lees meer
Het is tijd voor betere zorg voor ons allemaal

Het is tijd voor betere zorg voor ons allemaal

Betere zorg voor ons allemaal Bij Nunet zijn we de hele dag bezig met leuke dingen. Nou is het uitzoeken van je zorgverzekering niet de leukste bezigheid ooit, maar ons zorgsysteem onderzoeken is wel heel leuk en zeer leerzaam gebleken. Natuurlijk, je kan veel geld...

Lees meer
De wetenschap achter de kenmerken van een goede relatie

De wetenschap achter de kenmerken van een goede relatie

Wij van Nunet houden van leuke dingen en één van de leukste dingen in het leven is toch wel een fijne relatie. Relaties zijn makkelijk te starten maar het blijft niet altijd fijn. Dus gingen wij eens op zoek naar de eigenschappen die ervoor zorgen dat een fijne relatie fijn blijft wordt en je leven lang gelukkig kan zijn met je geliefde.

Lees meer
Welke film moet ik kijken?

Welke film moet ik kijken?

Welke film moet ik kijken? Dit vragen wij ons ook wel eens af. En daarom houden we hier een lijstje bij van de leukste films, de we vaak updaten met de nieuwste films. Smaken verschillen natuurlijk maar er zit vast en zeker iets voor je bij. Wat is lekkerder dan...

Lees meer