Kamperen is al jaren enorm populair in Nederland, maar toch is niet iedereen er even dol op. Vooral het gebrek aan persoonlijke ruimte (bijvoorbeeld een toilet of douche) is voor veel mensen een probleem. Gelukkig hebben we daar inmiddels een oplossing voor gevonden. Op een glamping worden de voordelen van kamperen gecombineerd met de voordelen van een luxe hotel. Zo hoef je niet meer over de camping te lopen voor een toiletbezoek, maar kun je nog wel steeds genieten van het buitenleven en de natuur. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? In dit artikel lees je precies hoe een glamping vakantie eruitziet, zodat jij snel een villatent kunt boeken voor de volgende vakantie!

 

Je hoeft je tent niet zelf op te zetten

De voordelen van een glamping beginnen al zodra je het vakantiepark komt oprijden. In tegenstelling tot een camping, hoef je hier namelijk niet je eigen tent mee te brengen en op te zetten. Op een glamping staan de prachtige tenten al voor je klaar, helemaal ingericht: inclusief servies en witgoed. Dit scheelt je niet alleen veel tijd, maar kan je ook veel onnodige stress besparen. Want laten we eerlijk zijn: het opzetten van een tent is niet altijd gemakkelijk. Met de keuze voor een glamping hoef jij je eigen tent nooit meer op te zetten. Dat betekent dat jij meteen kunt beginnen met ontspannen en optimaal kunt genieten van je vakantietijd!

 

Alle voorzieningen in een luxe tent

Een kampeertent bestaat vaak alleen maar uit een slaapvertrek en een leefvertrek, maar glamping tenten zijn voorzien van alles wat je nodig hebt op vakantie. Zo vind je er niet alleen een slaapvertrek met échte bedden, maar ook een privé badkamer en een uitgebreide keuken. Dit zorgt ervoor dat je jouw gewoonten niet langer hoeft te missen op vakantie. Je kunt gewoon je eitjes blijven koken op een goed fornuis, en genieten van een uitgebreide douche in de ochtend. Je hoeft immers geen rekening te houden met andere campinggasten. Daarnaast beschikken de meeste glampings over tenten met vaatwassers, magnetrons en koelkasten. Je hebt dus nergens meer omkijken naar. Wil je echt iets bijzonders? Kies dan voor een tent met jacuzzi of sauna!

 

Prachtige glamping parken

Één van de grootste redenen voor veel mensen om te gaan kamperen, is de gezelligheid van de camping. Gelukkig valt er op de glamping ook genoeg te beleven. Zo zijn glampings in Nederland bijvoorbeeld vaak gelegen op de mooiste plekjes die ons land rijk is. Dit zorgt voor wilde natuur, en genoeg te doen in de directe omgeving. Denk bijvoorbeeld aan prachtige wandelroutes, fietsroutes en leuke dorpjes om te bezichtigen. Daarnaast bieden de vakantieparken vaak dezelfde faciliteiten aan als campings. Denk bijvoorbeeld aan restaurants, een snackbar en winkeltjes. Ben je op zoek naar een glamping voor het hele gezin? Geen probleem, want de meeste glampings in Nederland hebben hun eigen zwembad en animatieteam. Sommige glampings hebben zelfs een eigen midgetgolfbaan of bowlingcentrum. Op een glamping zullen jullie je dus niet snel vervelen.