Italië heeft vele mooie modemerken tot leven gebracht, zoals Versace, Armani, MaxMara en Stone Island. Elk van deze merken heeft een eigen visie op mode en wat zij met hun kleding willen uitstralen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het verhaal achter het merk Stone Island.

 

Stone Island

Mode ontwerper Massimo Osti richtte in 1982 het merk Stone Island op. Het merk gebruikt vakkundige verftechnieken en verfijnde stoffen bij het maken van hun kleding. Stone Island probeert om de lijn te vervagen tussen luxueuze kleding items en kledingstukken die als streetwear worden beschouwd. Na het ontdekken van een vrij zeldzame stof genaamd ‘Tela Stella’, creëerde Stone Island al snel een plek in de markt voor zichzelf.

Het Italiaanse modemerk kreeg meer bekendheid in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Kort daarna gingen bekendheden zoals Travis Scott en Drake ook kleding van Stone Island dragen wat het merk nog bekender maakte.

 

Het kenmerk van Stone Island

Stone Island heeft iets kenmerkends in hun kleding, namelijk de Stone Island patch. Deze zwart, groen, en gele cirkelvormige patch wordt altijd bevestigd op de kleding en daarmee weet je gelijk dat het een kledingstuk van Stone Island is.

 

De productie van Stone Island kleding

De kleding van Stone Island wordt gemaakt in Italië. De eerste versies van de producten worden ontworpen in het hoofdkantoor in Ravarino. Vervolgens worden de items geproduceerd in fabrieken met behulp van machines die zijn geïnstalleerd door Stone Island zelf. Als het product in een ander land wordt gemaakt, wordt het kledingstuk eerst wit naar Italië gestuurd waar de werknemers van Stone Island het dan vervolgens in verschillende kleuren verven. Stone Island hecht veel waarde aan het verven van hun kleding. Ze hebben zelfs hun eigen kleurenlaboratorium waar er regelmatig nieuwe kleurentinten gecreëerd worden.

 

Het aanbod van Stone Island

De kleding van Stone Island is gemaakt voor mannen en vooral de truien en polo’s zijn zeer geliefd. Naast truien en polo’s verkopen ze ook vesten, broeken, sweaters, hoodies en t-shirts. De kleding wordt gemaakt van vele verschillende materialen, zoals nylon, katoen en polyamide. Er zijn verschillende kledingwinkels die mode van Stone Island verkopen in hun winkel en ook online. Je kunt nu bijvoorbeeld een ruim aanbod aan kleding vinden van Stone Island op Lutz.nl. Bekijk de verschillende winkels die kleding van dit merk aanbieden en kies jouw favoriete items.

 

Kortom, Stone Island is een Italiaans modemerk opgericht door de mode ontwerper Massimo Osti. Door gebruik te maken van verfijnde stoffen, vakkundige verftechnieken en complexe behandelingen, probeert dit merk kleding te creëren die de grens tussen luxueuze kleding en streetwear vervaagt. Het merk is te herkennen aan de iconische Stone Island patch die op elk kledingstuk zichtbaar is. De producten worden vrijwel allemaal in Italië gemaakt en met verftechnieken bewerkt. Het aanbod van Stone Island bestaat uit alleen mannenmode en de items verschillen van t-shirts tot broeken en hoodies. Bekijk het aanbod van Stone Island en wie weet vind je wel je favoriete nieuwe artikel?