Pizza is overal ter wereld geliefd en staat bekend om zijn diversiteit aan verschillende smaken. Oorspronkelijk uit Italië, draait het bij pizza om de simpele combinatie van goed deeg, saus en toppings. Hier bespreken we vijf populaire pizza varianten en hoe je deze thuis kunt bereiden.

1. Pizza Margherita

De Pizza Margherita is vernoemd naar koningin Margherita van Italië en staat symbool voor de Italiaanse vlag met zijn kleuren rood (tomatensaus), wit (mozzarella) en groen (basilicum). Begin met een eenvoudige pizzabodem, verspreid een laag tomatensaus, voeg mozzarella toe en garneer met verse basilicumbladeren voordat je het in je pizza oven schuift. Het geheim van een goede Margherita ligt in de kwaliteit van de mozzarella en de tomatensaus.

2. Pizza Quattro Stagioni

De Pizza Quattro Stagioni symboliseert de vier seizoenen met verschillende toppings verdeeld over secties: artisjokken voor de lente, olijven voor de zomer, ham voor de herfst en champignons voor de winter. Deze pizza is perfect voor wie houdt van variatie en een stukje van elke smaak wil proeven. Gebruik een basis van tomatensaus en mozzarella en verdeel de toppings in vier gelijke delen.

3. Pizza Bianca met rucola en prosciutto

Voor een lichtere variant is de Pizza Bianca een geweldige keuze. Zonder tomatensaus maar met een rijke topping van mozzarella, Parmezaanse kaas, verse rucola en dun gesneden prosciutto, biedt deze pizza een heerlijke combinatie van smaken. Bak eerst de pizzabodem met de kazen in je pizza oven en voeg na het bakken de rucola en prosciutto toe voor een frisse touch.

4. Pizza Calzone

De Calzone is een omgeslagen of gevouwen pizza, gevuld met diverse ingrediënten zoals ricotta, ham, champignons en mozzarella. Het is een hartige, maaltijdvullende variant die vaak geserveerd wordt met een kant van tomatensaus. Het maken van een Calzone vereist een iets andere techniek dan een platte pizza, maar het resultaat is zeker de moeite waard.

5. Pizza Diavola

Voor de liefhebbers van pittige gerechten is de Pizza Diavola een uitstekende keuze. Deze pizza combineert tomatensaus en mozzarella met scherpe salami en jalapeño- of chilipepers. De sleutel tot de Diavola ligt in het balanceren van de pittigheid met de andere smaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid pepers.